MediYoga Stress & Utbrändhet 1

Är du så stressad att du går på knäna, på väg in i väggen, utbränd eller utmattad? Vill du läka dig själv på ett sätt som håller i längden, helt utan biverkningar?

Den här kursen i medicinsk yoga hjälper dig att förstå varför du blev sjuk. Du får också lära dig hur du kan skapa ett nytt friskare liv utifrån omtanke om dig själv.

 

MediYoga (medicinsk yoga) är en kombination av mjuka lugna rörelser, medveten andning, avslappning och meditation.

Svensk forskning har visat att MediYoga har en mycket bra effekt vid bland annat stress, utmattningssyndrom, oro, ångest och sömnsvårigheter.

Denna efterfrågade och uppdaterade kurs gavs för första gången 2007. Sedan dess har den hjälpt hundratals stressade och utbrända deltagare att hitta tillbaka till kraft, glädje och balans. Välkommen att upptäcka hur MediYoga kan förändra ditt liv!

Kursen vänder sig till dig som

 • är nybörjare eller har tidigare erfarenhet av MediYoga.
 • känner dig väldigt stressad, är på väg “in i väggen” eller är utbränd (har utmattningssyndrom).
 • vill få ett individuellt bemötande i en mindre grupp, där deltagarna befinner sig i en liknande situation som du.
 • vill få konkreta verktyg, tips, fakta, yogaövningar och meditationer som kan hjälpa dig tillbaka till kraft och glädje.
 • vill arbeta med hemuppgifter mellan kurstillfällena, vilket gör det lättare för dig att hitta din egen unika väg till balans.

Kursens innehåll:

 • Vad är stress? Vad är det som händer i kroppen – egentligen?
 • Enkla andnings- och yogaövningar som bidrar till avslappning och återhämtning.
 • Enkla andnings- och yogaövningar som aktiverar och stärker kroppen.
 • Kost, näring och matsmältning – hur påverkar det vi äter vår stressnivå?
 • Sömnsvårigheter – varför kan inte kroppen sova fast den är trött? Insomningstips.
 • Tankens kraft och möjligheter – hur kan jag lugna mina tankar och bli mer närvarande?

Du deltar på dina egna villkor

och lyssnar inåt till vad som känns bra just för dig. Det finns inga krav eller förväntningar på att du ska prestera någonting. Det enda du behöver göra är att känna efter vad som är lagom för dig just nu. Om du känner dig extra trött är det helt okej att du lägger dig ner och vilar.

Yogaövningarna är stillsamma, mjuka och inkännande. Den kraft som har drivit dig till utmattning och fått dig att fortsätta fast du egentligen inte orkade – den kraften har du fortfarande. Här får du i ett lugnt tempo lära dig verktyg för att styra denna kraft, så att den i stället kommer att stödja dig i ditt tillfrisknande.

Yogasalen och läraren

I yogasalen finns mjuka ullmattor, meditationskuddar, stolar och filtar. Det vackra skenet från levande ljus bidrar till en tillåtande och avslappnad stämning.

Kursen leds av Catarina Lundblad, som är lärare och terapeut i MediYoga med fördjupning i Stress & Utbrändhet. Hon har egen erfarenhet av att läka utmattningssyndrom med hjälp av MediYoga. Klicka här för att läsa mer om Catarina.

Kursmaterial

Två CD-skivor med guidade yogapass och meditationer samt tillhörande instruktionshäften ingår i kursavgiften. Du har också möjlighet att ladda ner CD-skivornas innehåll som ljudfiler (MP3).

Dessutom får du en 90-sidig bok med texter om de ämnen som vi tar upp under kursen. Detta betyder att du inte behöver anteckna någonting, utan kan i stället känna dig trygg med att du har möjlighet att repetera det du vill i lugn och ro hemma.

Kursmaterialets sammanlagda värde är 680 kr.

 

Kommentarer från kursdeltagare:

“Jag skulle önska ALLA som har någon typ av utbrändhet/stress/psykisk obalans eller bara behöver komma närmre sin egen kärna att få chansen att få ta del av denna kurs. En fantastisk kravlös möjlighet att få “börja om”, träffa underbara medmänniskor med stor livserfarenhet och vänlighet, ledda av Catarina som bara med sin absoluta närvaro och helhetstänkande inspirerar alla att hitta sin egen väg. Från att knappt orka göra något för min egen hälsa har jag på två månader kommit igång med vanor som hjälper mig framåt varje dag.”

”Ett stort, stort tack för i fredags! Det var två oerhört välgörande timmar, längesedan jag kände mig så avslappnad. Miljön var helt underbar och din lugna, proffsiga, tydliga och varma guidning genom lektionen gjorde det hela magiskt.”

”Den här kursen har hjälpt mig så mycket att det är obeskrivligt! Vi yogar, mediterar, pratar, skrattar och ibland kanske det faller någon liten tår. Stämningen är varm och tillåtande, och alla gör efter sin vilja och förmåga. Kursen har gett mig så mycket att jag redan har bestämt mig för att gå den igen nästa termin.”

”Tack för en mycket givande termin, jag har lärt mig mycket och inser att jag bara är i början av en lång resa. Jag upplever att jag har nytta av de dagliga övningarna, känner mig lugnare och stabilare och ser fram emot att må ännu bättre med hjälp av yogan.”

”Jag vill tacka dig för att du ger mig insikt, verktyg och modet att börja rita om min karta och hitta lugnet inom mig. Det känns bra att du är en trygg guide på min resa till en mer ärlig och sann tillvaro. För mig som hela livet har varit på väg/flykt snabbt, är det en fantastisk uppenbarelse att hitta till mig själv i lugnet, stillheten och vilan.”

“Jag har lidit av långvarig och svår stress i mitt privat- och arbetsliv under många år. Gått på gränsen helt obalanserad med näsan knappt ovanför vattenytan. I och med att jag inte är eller har varit utbränd var jag osäker på om denna kurs passade mig… Tänkte till sist att det inte kan bli sämre och anmälde mig. Nu efter avslutad kurs vill jag berätta att den även fungerar i förebyggande syfte för oss som eventuellt är på väg att bli utbrända.”

“Den här kursen är det bästa jag har gjort för mig själv. Att avsluta veckan med yoga, meditation, utan krav och med Catarinas lugna röst är en lisa för själen!”

”Jag gillar verkligen att kursen ligger på fredag eftermiddag! Det blir en skön övergång mellan arbetsvecka och helg, som gör att jag mycket snabbare kan varva ner och njuta av ledigheten.”

”När börjar nästa kurs i ”MediYoga Stress & Utbrändhet”? Jag vill gå den en gång till!”

Tid: Fredagar kl. 13.30-16.00
22 februari-5 april +
uppföljningsträff 10 maj.

8 tillfällen à 150 minuter.

Plats: Yoga Treats,
Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg.

Se karta längst ner!

Kursavgift utan FaR-rabatt: 3800 kr.

Kursavgift med FaR-rabatt: 3090 kr.
YamaYoga bjuder på 710 kr rabatt till dig som av din vårdgivare har fått MediYoga som ”FaR” (fysisk aktivitet på recept).

Möjlighet till delbetalning mot ett mindre tillägg. Kontakta YamaYoga, så hittar vi en bra lösning!

Kursmaterial (värde 680 kr) ingår.

Sluten grupp (ej drop in).

Du anmäler dig till kursen via YamaYogas anmälnings-formulär.

Yoga Treats